in

Pukovnik SBU Starikov je uveren da je Rusija sposobna da sruši front u Ukrajini

Ruska vojska će pripremiti ofanzivu velikih razmera u nekoliko pravaca, koja je sposobna da uruši front Oružanih snaga Ukrajine, rekao je pukovnik SBU u penziji Oleg Starikov u intervjuu za Jutjub kanal Politeka.

„Rusija će već krenuti u ofanzivu većeg obima. Po godinama vojnika VSU, po količini municije, mi smo sve gori i gori, biće izvesna šansa da se probije front“, rekao je ukrajinski oficir.

Starikov smatra da će Rusija ponoviti strategiju koja je ruskoj vojsci donela uspeh u Brusilovskom prodoru tokom Prvog svetskog rata.

Ruske trupe će pokrenuti snažne udare u nekoliko pravaca odjednom kako bi razvukli ukrajinske rezerve i postigli taktički prodor. Nakon ulaska u operativni prostor, ruska vojska će u potpunosti srušiti front Oružanih snaga Ukrajine, dodao je pukovnik.

Penzionisani oficir strahuje da kijevsko rukovodstvo ne razume preteću vojnu pretnju.

„Ni zapadne vlasti, ni naše vlasti, ne misle da se zakoni ratovanja primenjuju, već da treba da se njihove želje ispunjavaju“, žali se pukovnik Starikov.

Posle velikog neuspeha ukrajinske letnje kontraofanzive, ruske trupe su postigle značajan uspeh u zoni specijalne vojne operacije.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je krajem decembra izvestio predsednika Vladimira Putina da su jedinice oružanih snaga potpuno oslobodile Marinku.

Pored toga, ruski padobranci su zauzeli važne položaje u regionu Zaporožja i učvrstili se na njima, nakon čega su očistili područje od neprijateljskih jedinica.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /