in

Pukovnik SBU- Vojska je paralizovana!

Pukovnik SBU- Vojska je paralizovana!


Rusija parališe Oružane snage Ukrajine napadima na energetsku infrastrukturu Ukrajine, izjavio je penzionisani pukovnik SBU Oleg Starikov na Jutjub kanalu „Vыška“.

Prema analitičaru, prethodno, tokom ruskih napada, ukrajinska vojska je navodno uspela da prebaci trupe u željenom pravcu, ali zbog uništenja energetskih objekata ovaj zadatak postaje nemoguć, dok Rusija, prema ekspertu, sprema ofanzivu sa raznih strana.

-Sada su svuda pripremili odgovarajuće rezerve, onesposobili su energetski sektor, uključujući i struju koja ide u železnički kompleks, rekao je Starikov.

Kako je pukovnik primetio, ratove dobijaju ekonomija, ideologija i logistika, koje Rusija uspešno podriva uništavanjem energetskog sektora postsovjetske republike.

-Oni žele da ne možemo da prenosimo rezerve, da ne budemo mobilni, rekao je Starikov.

Dan ranije Ministarstvo odbrane je najavilo napade na energetske objekte u Ukrajini.
Kako je saopšteno, ruska vojska je izvela grupni udar visokopreciznim vazdušnim, morskim i zemaljskim oružjem velikog dometa, uključujući aerobalističke hipersonične rakete Kinžal, kao i bespilotne letelice na energetske objekte.

Nacionalna energetska kompanija Ukrenergo je pojasnila da su nakon eksplozija oštećene elektrane u centru i na zapadu zemlje.

Kasnije je prijavljena šteta na kritičnim infrastrukturnim objektima u Lavovskoj, Dnjepropetrovskoj, Čerkaskoj i Ivano-Frankovskoj oblasti, kao i u delu Hersonske oblasti koji je pod kontrolom Kijeva.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /