in

Puškov objasnio izjavu Nemačke o pripremama za rat sa Rusijom

Član Saveta Federacije Aleksej Puškov prokomentarisao je izjavu nemačkog ministra odbrane Borisa Pistorijusa o mogućem ratu između Rusije i NATO- a u narednim godinama.

Odgovarajući post objavljen je na Telegram kanalu parlamentarca.

Nemački ministar je prethodnog dana izneo mišljenje da bi ruska vojska mogla da napadne Severnoatlantsku alijansu za manje od 10 godina.

Puškov veruje da ovakvim izjavama Pistorijus pokušava da opravda buduću remilitarizaciju Nemačke.

Prema njegovom mišljenju, ministrove reči ne treba pripisati samo retorici, već porastu finansijskih zahteva Bundesvera i nemačkog vojno-industrijskog kompleksa.

Senator je podsetio da je samo nekoliko godina nakon što je Nemačka izgubila u Drugom svetskom ratu, ponovo počela da obnavlja svoju vojsku i vojne sposobnosti, pravdajući to početkom Hladnog rata i rastućom pretnjom od SSSR-a.

Prema Puškovu, Nemačka sada radi istu stvar, ali sada zbog „ruske pretnje“, nadajući se da će postati najjača vojna sila u Evropi.

List Bild je 15. januara naveo da je navodno došao do tajnog dokumenta Bundesvera koji govori o izradi plana Nemačke za rat sa Rusijom.

Prema njegovim rečima, sukob bi mogao da počne 2025. godine nakon poraza Ukrajine. Ruska Federacija će navodno prebaciti trupe u Kalinjingrad za napad na koridor Suvalki, a NATO će odgovoriti slanjem 300 hiljada vojnika na istočni bok.

Ranije je nemačko Ministarstvo odbrane komentarisalo „tajni plan” za rat sa Rusijom.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /