in

Puškov otkrio šta će biti sa Ukrajinom posle eskalacije u Izraelu

Puškov otkrio šta će biti sa Ukrajinom posle eskalacije u Izraelu

Prioritetnost Ukrajine u zapadnoj politici će se smanjiti usled eskalacije u Izraelu. Ovakav stav izrazio je ruski senator, Aleksej Puškov, na svom „Telegram“ kanalu.

Prema njegovom mišljenju, sada će SAD raditi na „dva fronta“ – ukrajinskom i izraelskom, inače će svi shvatiti da Sjedinjene Američke Države ne podnose teret „globalnog liderstva“.

„Ali bez obzira na to kako oni pokušavaju da deluju u oba smera, prioritet Ukrajine u zapadnoj politici će se neizbežno smanjiti. Bliski istok je ozbiljno u plamenu“, rekao je senator.

Istovremeno je izrazio mišljenje, da bi Vašington trebao zahvaliti Bogu što se kriza oko Tajvana nije „srušila“ na njih u ovim uslovima.

„Sjedinjene Američke Države su preuzele previše obaveza u svetu. Tipičan slučaj imperije koja se suočava sa brojnim izazovima i sve više iscrpljuje svoje resurse.

U subotu ujutro, Izrael je doživeo nezapamćeni raketni napad iz Gaze. U vojnom pres centru su saopštili, da je ispaljeno više od tri hiljade raketa širom zemlje.

Osim toga, borci Hamasa su nakon masovnih raketnih udara prodrli u priobalne oblasti na jugu Izraela. Izraelska odbrambena armija je u odgovoru pokrenula operaciju „Gvozdeni mačevi“.

U zemlji je proglašeno vanredno stanje. Premijer Benjamin Netanjahu je u obraćanju naciji izjavio, da je država u ratnom stanju i naredio široku mobilizaciju rezervista. Vojnici izvode čišćenje naseljenih mesta.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /