in

Puškov: Probijena rupa u „američkoj barijeri”

Puškov: Probijena rupa u „američkoj barijeri”

Dolazak Roberta Fica na mesto premijera Slovačke, probio je rupu u „američkoj barijeri” kojom su SAD štitile Evropu od sopstvenih interesa, izjavio je ruski senator Aleksej Puškov.

Slovačka predsednica Zuzana Čaputova u sredu je zvanično imenovala Fica za novog premijera republike. On je tu funkciju preuzeo četvrti put, nakon pobede njegove stranke „Smer“ na parlamentarnim izborima u septembru.

„Ovo je nesumnjivo jaz u američkoj barijeri, kojom su Sjedinjene Države zaštitile Evropu od svojih pravih interesa. Dok Vašington bezuspešno ubeđuje globalni jug da sledi Zapad u svojoj strategiji protiv Rusije, Sjedinjene Države imaju političke lidere u pozadini koji se ne slažu ni sa ovom strategijom, ni sa ogromnim troškovima za Ukrajinu“, napisao je Puškov na svom „Telegram“ kanalu.

Fico je ranije obavestio šeficu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, da Bratislava neće pružiti vojnu pomoć Kijevu. Pre samita Evropske unije, premijer je rekao i da neće podržati sankcije Rusiji, ako štete Slovačkoj na isti način kao one koje su ranije usvojene.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi sePratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Puškov: Probijena rupa u „američkoj barijeri” first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /