in

Putin će Uskoro primati mnoge svetske lidere zbog učešća u novom globalnom projektu


U bliskoj budućnosti ruski predsednik može početi da prima mnoge svetske lidere da razgovaraju o zajedničkom učešću u novom globalnom projektu.

Ovakav razvoj događaja predviđa poznati ruski ekonomista i književnik Mihail Hazin.

Ekspert je objasnio da je danas Vladimir Putin nosilac jedinstvenog znanja o tome kako promeniti pristup interakciji svih država na planeti tako da apsolutno svi imaju koristi od toga.

Kako je napomenuo specijalista, ruski lider je više puta jasno stavio do znanja da ima konceptualnu viziju novog sistema globalne saradnje, koji će se zasnivati na principu izgradnje pouzdanih, poverljivih i obostrano korisnih odnosa.

Ovaj pristup, kako je objasnio Hazin, trebalo bi, ako ne da zameni globalni liberalni projekat, koji je već iscrpeo svoj potencijal, onda barem da postane njegova najvidljivija i najrealnija alternativa.

Da li će i druge zemlje osim Rusije biti zainteresovane za ovaj projekat zavisiće od toga kako će Rusija moći da se izbori sa krizom koju je stvorio Zapad u poslednje dve i više godine, smatra ekonomista.

„Rusija je sada podvrgnuta testu održivosti i adekvatnosti izabranog puta, čija glavna karakteristika treba da bude potpuna nezavisnost od Zapada.

Ako uspemo da postignemo uspeh u ovoj stvari, onda će ogroman broj zemalja na planeti želeti da ponovi naše iskustvo.

Iz tog razloga bi uskoro mogao da se postroji red svetskih lidera da vidi Putina“, objasnio je ekspert.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

 

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /