in

Putin im sprema poniženje kakvo svet nije video! Riter otkrio kako će Rusija uništiti NATO lovce

Zapadne zemlje odlažu i teško da će poslati Kijevu borbene avione F-16, jer ne veruju u uspeh Ukrajine u konfrontaciji protiv Rusije, a takođe ne žele da uzalud troše vojne resurse, izjavio je u intervjuu Sputnjiku Skot Riter, bivši obaveštajac američkog marinskog korpusa i vojni analitičar.

– Teško da će slanje F-16 Ukrajini biti iznenađenje za Ruse i malo je izvesno da neće moći da se izbore sa tim. Potpuno suprotno. Siguran sam da Rusija već ima rešnje za to. Smatram da i Zapad zna da će Moskva rešiti to pitanje. To je iz razloga što su Danska i Holandija nedavno odložile isporuku F-16 za šest meseci – ocenio je Riter.

On je takođe dodao da je taj rok određen zato što, prema njegovom mišljenju, ako se rat i ne završi do tada, njegov ishod će biti konačno jasan.

– Poslednja stvar koja je Zapadu potrebna je da isporuči F-16 i vidi kako ih ruske snage obaraju tek što avioni polete, ili da ih unište već direktno na aerodromima – istakao je bivši obaveštajac.

Riter je naglasio da ako Ukrajina i dobije ove borbene avione, to će biti u ograničenoj količini koja ne može da promeni situaciju na frontu.

– Zapadne zemlje mogu da pošalju Kijevu jedan-dva aviona F-16 kako bi Ukrajinci mogli da ih podignu u vazdu, fotografišu i zatim svima objave da imaju F-16. Ali, ideja da jato ovih borbenih aviona može da pomogne Ukrajincima da slome rusku vojsku je jednostavno apsurdna – zaključio je on.

Holandija i Danska prve su odobrile slanje Ukrajini F-16.

Prethodno je list Berlingske pisao da će Danska isporučiti Ukrajini lovce F-16 šest meseci kasnije nego što je planirano. Kasnije je savetnik komande Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat izrazio sumnju u kašnjenje u isporukama.

U decembru je Vašington post, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika, pisao da predaja lovaca F-16 neće obezbediti ukrajinskim Oružanim snagama željenu prednost u vazduhu, pošto su ruski sistemi protivvazdušne odbrane veoma efikasni.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /