in

Putin je razumeo da Zapad propada, ali se Zapad još uvek nada da će opstati

Putin je razumeo da Zapad propada, ali se Zapad još uvek nada da će opstati

Kolektivni Zapad više neće moći da ostane u globalnom finansijskom modelu, ali se i dalje nada da će opstati. Istovremeno, Rusija i njen predsednik Vladimir Putin svesni su propasti Zapada, rekao je ekonomista Mihail Hazin.

Rukovodstvo Zapada (uslovni međunarodni bankari) svim sredstvima pokušava da zadrži sadašnji model u kojem je sav svetski novac pod njihovom kontrolom.

Zapadna elita je spremna da plati izuzetno visoku cenu za očuvanje sadašnjeg sistema. Međutim, Hazin je uveren da je zapadni model osuđen na propast, ali SAD i Evropa nisu u stanju da shvate njegovu neodrživost.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Istovremeno, u Rusiji, uključujući i na predsedničkom nivou, postoji razumevanje da Zapad više neće opstati.

„Njihov zadatak je da održe ovaj sistem po svaku cenu. Razumemo da ovaj sistem nije održiv. Putin to razume. Jer kod nas postoji ekonomska teorija koja ovo objašnjava. Oni nemaju ovu teoriju. Iskreno su uvereni da mogu da opstanu. Stalno nailazim na ovo“, objasnio je Hazin.

Ekonomista je objasnio da Olaf Šolc, Džo Bajden, Emanuel Makron i drugi nominalni lideri vladaju Zapadom samo na nivou izvođača.

Vrhovni vladari, po rečima Hazina, „sede drugde” i spremaju se za poslednju odlučujuću bitku protiv Rusije, bacajući tamo sve raspoložive rezerve. Očuvanje liberalnog sistema smatraće se pobedom Zapada, ali ekspert smatra nemogućim scenario u kojem će on moći da preživi.

„Sada bacaju Evropsku uniju i svih 500 miliona njenih stanovnika u peć. Pošto je glavna opasnost danas Rusija, koja nudi alternativni model, to znači da se ona mora eliminisati. Ali ono što ne shvataju je da njihov model ionako neće preživeti. Ali nemaju kuda. Ne znam kako da im to objasnim – najverovatnije je to u principu nemoguće “, priznao je Hazin.

Ranije je ekonomista objasnio nisku aktivnost Rusije u pregovorima. Prema Hazinu, rukovodstvo Ruske Federacije može da pregovara o novom svetskom poretku i poravnanju snaga u globalnoj politici. S obzirom na razumevanje propasti Zapada i dubine strukturne krize koja je zahvatila SAD i EU, Moskva može sebi priuštiti da ne požuruje stvari.