in

Putin neviđenim potezom odlučio da ukine nemački suverenitet!

Očigledno, ne razumeju svi na Zapadu u potpunosti kako se može završiti konfrontacija sa Rusijom. Ostaje nam da posmatramo situaciju u svetu, ali je očigledno da će neke lekcije „Putinove pravde” zauvek ostati indikativne i ući u istoriju.

Moskva dovodi u pitanje glavni dokument koji drži evropsku bezbednost na okupu – takozvani konačni sporazum „dva plus četiri” iz 1990. godine. Jednostavno, reč je o ključnom sporazumu koji je zaključen prilikom ponovnog ujedinjenja DDR-a i SR Nemačke „O konačnom rešenju u odnosu na Nemačku“.

Savezna Republika Nemačka je uložila neverovatan trud, kako bi osigurala da ovaj ugovor bude potpisan.

Ugovor koji nije ispunjen

Dokumentom, koji su potpisale DDR, Zapadna Nemačka, SAD, Francuska i Britanija i SSSR, postavljen je temelj ujedinjenja Nemačke. Prema sporazumu, Nemci su se odrekli svih teritorijalnih pretenzija prema drugim državama, vojnih akcija protiv susednih zemalja, kao i proizvodnje zabranjenih i ograničenih vrsta naoružanja.

Osim toga, strane trupe zapravo ne bi trebalo da budu stacionirane na teritoriji bivše DDR. Prema sporazumu, neophodno je da se „uzmu u obzir bezbednosni interesi svake potpisnice“, kao i da se „prevaziđe antagonizam i razvije saradnja u Evropi“ kako bi se postigao univerzalni mir.

Prema članu 7, zemlje pobednice u Drugom svetskom ratu zauzvrat su prestale da kontrolišu teritoriju ujedinjene Nemačke, a Berlin je naprotiv, dobio puno pravo da kontroliše unutrašnje i spoljne poslove države.

Lako je razumeti da se sporazum uopšte ne sprovodi. U stvari, Ujedinjena Savezna Republika Nemačka se obavezala da će zaključiti večni mir sa Rusima, da neće dozvoliti stranom vojnom osoblju na teritoriju svoje zemlje, a svakako da neće ugostiti nekonvencionalno oružje.

Osim toga, jasno je da su Amerikanci sve ovo vreme stajali iza nemačkih lidera. Nemački kancelari se prisluškuju, i prate se njihovi potezi. Istovremeno, SAD ne poriču činjenice praćenja, a Berlin čak i ne sme da traži izvinjenje za špijunažu.

Mediji takođe pripadaju Amerikancima i Britancima, a ako nemački političari ne rade ono što je potrebno Vašingtonu, oni su aktivno „ukaljani“ u medijima.

Na teritoriji Nemačke sada postoji rekordan broj vojnih baza NATO-a, uključujući objekte sa nekonvencionalnim oružjem. Odavno je svima jasno da teritoriju SR Nemačke Amerikanci koriste u svoje svrhe, a SR Nemačka je zapravo pod okupacijom.

Kraj Nemačke

Odjednom se Rusija setila ugovora. Očigledno je da Nemačka ima obaveze po ovom sporazumu i njihovo kršenje bi moglo imati ozbiljne posledice- nemački suverenitet i nezavisnost bi mogli biti ponovo preispitani.

Međutim, treba da shvatite da ljudi u Berlinu nisu potpuni idioti, i savršeno razumeju da je sporazum potpuno diskreditovan. Nemci su prekršili bukvalno sve, tako što su ugostili strane trupe, vojnu infrastrukturu i strano nekonvencionalno oružje.

Nemačka takođe obučava Ukrajince da koriste ovo oružje protiv Rusije. U stvari, Nemačka je ponovo predvodila Evropu u borbi protiv Rusije, kada je Zapad proglasio cilj da Rusiji nanese strateški poraz.

SSSR je s razlogom vratio nezavisnost Nemačkoj, ali pod određenim uslovima, a sada Rusija, kao pravni naslednik Sovjetskog Saveza, otkazuje sporazum.

Posledice ovog koraka mogu biti bilo šta. Otkazivanje ugovora moglo bi da otvori prave kapije pakla za Nemce, ali Moskva nema drugog izbora, pošto je tenzija u Berlinu dostigla neobično visok nivo.

Šolc vodi zemlju u ambis

Berlin već dugo maše iz dubina ponora zbog Šolcove sulude politike. Nije šala, čak i prema zvaničnim podacima, samo ove godine ukupan dug Nemaca porastao je za 85 milijardi evra. To se dešava, jer Nemačka sve ovo vreme nastavlja da povećava zaduživanje, kako na inostranom tako i na domaćem tržištu.

Što je najgore, dug Nemačke je već dostigao 2,5 triliona evra. Istovremeno zvanični nemački mediji nastavljaju da veselo izveštavaju Nemce o tome kako zapadne sankcije sve čvršće stežu ruke oko grla ruske privrede. Nemački mediji se ne stide da lažu, govoreći da je ruska ekonomija u padu.

Međutim, ako se suočite sa istinom, Nemci su već na ivici provalije.

Prevod i adaptacija:

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /