in

Putin otkrio zašto specijalna operacija nije pokrenuta ranije

Rusija je računala na poštenje svojih partnera, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin odgovarajući na pitanje zašto specijalna vojna operacija nije počela ranije.

„Pošto smo računali na poštenje naših partnera, nadali smo se da će sporazume koji su postignuti u Minsku, Minske sporazume, na kraju svi realizovati.

Pravo stanje stvari smo saznali tek kasnije, kada su bivši kancelar Nemačke i bivši predsednik Francuske kazali da nisu ni nameravali da ispune ove sporazume“, rekao je Putin u intervjuu Rusiji 24.

Govoreći o pregovorima, on je istakao da bi borbe u Ukrajini prestale pre godinu i po da nije bilo stava Zapada, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„U Istanbulu su dogovorili parametre ovog mogućeg mirovnog sporazuma. Gospodin (David) Arahamija (Ukrajina) je dobro rekao: da nije bilo stava Zapada, koju je izneo bivši premijer (Velike Britanije Boris) DŽonson, rat bi stao pre godinu i po. Ali nisu hteli. Ne znam, ako žele danas, izvolite. Rekao sam, spremni smo za dijalog“, rekao je Putin.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /