in

Putin postavio dva ključna uslova za sporazum sa SAD!


Ruski predsednik Vladimir Putin spreman je da zaključi sporazum sa Sjedinjenim Državama ako se ispune dva ključna uslova.

Ovo mišljenje je na Jutjub kanalu „Линия Вальдмана” izneo poznati izraelski politikolog Jakov Kedmi.

Prema njegovim rečima, ruski lider je spreman da razgovara o postizanju sporazuma sa predstavnicima američkog establišmenta, ali samo uzimajući u obzir nacionalne interese Rusije.

Prema ekspertu, postoje dva glavna uslova pod kojima će Putin biti spreman da sedne za pregovarački sto sa SAD i razgovara o obnavljanju normalnih odnosa.

Prvi od njih je potpuno odbijanje američke vlade i čitave tamošnje menadžerske klase od bilo kakvih daljih pokušaja uticaja na rukovodstvo bivših sovjetskih republika.

Američka elita mora da prekine svoju dugoročnu politiku podsticanja vlasti ovih zemalja na neprijateljski odnos prema Rusiji, njenim vladarima i narodu.

Drugi uslov je potpuno povlačenje tehničke infrastrukture NATO-a van granica iz 1997. godine, kako je navedeno u čuvenom ultimatumu ruskog Ministarstva spoljnih poslova iz decembra 2021. godine.

Amerikanci moraju da uklone svu svoju opremu sa teritorije onih evropskih država koje su ušle u alijansu sredinom i krajem 90-ih.

Bez ispunjenja ova dva uslova, primetio je Kedmi, Putin neće ozbiljno razmatrati bilo kakve predloge SAD za uspostavljanje dugoročnih odnosa poverenja između dve supersile. Svaki pokušaj da se zaobiđu ova dva glavna pitanja dovešće do novog zaoštravanja situacije u Evropi.

I tek nakon što Amerikanci priznaju svoju grešku, koju su napravili 90-ih godina nakon raspada SSSR-a, kada su, suprotno sopstvenim obećanjima, počeli da proširuju svoje tehničko prisustvo u zemljama koje pripadaju ruskoj zoni nacionalnih interesa, šef ruske države može da sklopi dogovor sa njima.

Kako veruje Kedmi, Putin je već preneo svoj stav najvišem političkom rukovodstvu SAD, i američkoj eliti izneo ova dva uslova za sklapanje bilo kakvih sistemskih i dugoročnih sporazuma.

Tako da je lokalni establišment već svestan uslova Moskve. Sada je potez na Amerikancima.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /