in

Putin: Rat se okreće u korist Moskve

Ruski predsednik Vladimir Putin obećao je da će pojačati napade na Ukrajinu, prenosi Bi-Bi-Si.

Govoreći tokom posete vojnoj bolnici u Moskvi, Putin je rekao da će vojska nastaviti da gađa ukrajinska „vojna postrojenja“.

On je ukrajinski vazdušni napad na ruski grad Belgorod nazvao „namernim napadom na civile“. U napadu u subotu ubijeno je 25 ljudi, saopštili su lokalni zvaničnici.

Obraćajući se ruskim vojnicima, Putin je rekao da se rat okreće u korist Moskve i da želi da se rat brzo završi, ali samo pod uslovima Rusije.

On je dodao da su zapadne pristalice Ukrajine najveća prepreka za okončanje sukoba, ali je rekao da je njihova retorika počela da se menja pošto su počeli da shvataju da ne mogu da unište Rusiju.

Ukrajina je samo paravan? Putin otkrio ko je najveći neprijatelj Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da neprijatelj Rusije nije Ukrajina, već „zapadne elite“ koje je podržavaju.

Prema njegovim rečima, Ukrajina je „samo oruđe u rukama kolektivnog Zapada koji je koristi za borbu protiv Rusije“, prenosi RT.

Na pitanje o podršci Zapada Ukrajini, ruski predsednik je rekao da su elite kolektivnog Zapada „pravi neprijatelji Rusije“.

„Poenta nije u tome da oni pomažu našem neprijatelju, već da su oni naš neprijatelj. Oni rešavaju svoje probleme preko leđa Ukrajine“, rekao je Putin u vojnoj bolnici u Moskvi, gde se sastao sa ruskim vojnicima ranjenim tokom rata u Ukrajini.

(Tanjug,rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /