in

Putinov ključni zadatak nije bio da prebrzo pobedi u Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin, eliminisao je glavnu pretnju sa Zapada, birajući sporu „specijalnu operaciju“ u Ukrajini. Ovo mišljenje je izneo ekonomista Mihail Hazin.

Prema ekspertu, Putin je razgovarao, ali ne sa Zelenskim ili Erdoganom, već sa američkim političkim snagama koje bi trebalo da zamene demokrate posle izbora – sa nacionalnim industrijskim elitama i bezbednosnim snagama.

Hazin smatra da su pregovori održani, a prilika da se sa Zapadom razgovara o novom svetskom poretku, stvorena je zbog posebnosti „specijalne operacije“, posebno zbog nedostatka brzog poraza kijevskog režima.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Ključni zadatak za Putina je bio da ne dobije previše u Ukrajini. Ako bi brzo pobedio, u ovom slučaju bi postojala opasnost od ujedinjenja svih zapadnih sila protiv Rusije“, smatra Hazin.

Mnogi politikolozi prave grešku, što čitave zemlje smatraju subjektima svetske politike. Ekspert je podsetio, da samo u Sjedinjenim Državama postoje dva takva entiteta – to su političke snage koje se suprotstavljaju jedna drugoj, od kojih je jedna transnacionalna (uslovni međunarodni bankari).

Iste snage su iza Brisela i Kijeva, dok pojedine evropske zemlje predvode alternativne snage (Mađarska, delimično Italija i Austrija).

Danas je postalo jasno, da zapadne elite nisu sposobne da se ujedine, a posle novembarskih izbora u SAD, situacija u svetu, a posebno u Ukrajini, može se brzo promeniti.

„Čim počnete da posmatrate interakciju ovih snaga, velikih elitnih grupa zapadnog globalnog projekta i finansijera, odmah počinje da se pojavljuje drugačija slika. Putinov zadatak je bio da spreči ove različite, heterogene snage da se ujedine protiv Rusije. Čim je postalo jasno da se ne mogu ujediniti, počelo je ono što je počelo u Ukrajini“, izjavio je Hazin za ruske medije.

Ekspert je ranije objasnio specifičnosti delovanja Ruske Federacije u Ukrajini i u svetskoj politici, pregovorima koje Moskva vodi sa Zapadom o novom svetskom poretku. Istovremeno, Rusija, za razliku od Evrope i sadašnjeg rukovodstva Sjedinjenih Država, dobro je svesna svog mesta u svetu koji se menja. Time se mogu pohvaliti i Kina i Indija, sa kojima se Ruska Federacija zbližila, usred pokušaja Zapada da je izoluje.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /