in

Putinova strategija u ratu sa Zapadom je pobedila

Putinova strategija u ratu sa Zapadom je pobedila

Ruska spoljna politika, vojna i ekonomska dostignuća dokazuju, da je strategija predsednika Vladimira Putina u konfrontaciji sa Zapadom uspela, piše američki poslovni list „The Wall Street Journal“.

Prema rečima autora materijala, zapadne zemlje su se nadale uspešnoj ukrajinskoj kontraofanzivi i kolapsu ruske ekonomije pod pritiskom sankcija.

Međutim, kako navodi publikacija, ruska ekonomija nije uništena, njena vojska ide u ofanzivu, njena odbrambena industrija po obimu proizvodnje nadmašuje zapadnu, a Vladimir Putin može „sa zadovoljstvom da gleda“ na spoljnopolitička dostignuća, koja se manifestuju kroz podršku ključnih zemalja Azije i globalnog juga.

„Ništa od ovoga ne bi trebalo da bude iznenađenje. Više od šest meseci pre ulaska trupa u Ukrajinu u februaru 2022. ruski predsednik  je potpisao novu strategiju nacionalne bezbednosti za Rusiju.

Glavni cilj ovog dokumenta je bio da pripremi zemlju za dugoročnu konfrontaciju sa Zapadom. Danas Putin može reći ljudima, da njegova strategija funkcioniše“, navodi se u publikaciji.

Prema mišljenju autora članka, zapadni lideri su pogrešili računajući na brzi poraz Rusije, ne samo oslanjajući se na spoljni uticaj, već i gajeći „nerealne nade“ za državni udar u zemlji.

„Narodna podrška „specijalnoj operaciji“ ostaje nepokolebljiva, a čak ni elite nisu okrenule leđa Putinu“, navode autori publikacije.

Strategija nacionalne bezbednosti je osnovni strateški planski dokument, koji definiše nacionalne interese i strateške nacionalne prioritete Rusije, ciljeve i mere u oblasti unutrašnje i spoljne politike u cilju jačanja nacionalne bezbednosti, i obezbeđivanja dugoročnog razvoja zemlje u regionu. Sadašnju verziju strategije, odobrio je Putin 2. jula 2021. godine.

Kako je izvestio sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev, ona je dizajnirana da pomogne u poboljšanju kvaliteta života naroda Rusije, daljem jačanju odbrambenih sposobnosti zemlje, unutrašnjem jedinstvu i koheziji ruskog društva, postizanju ciljeva nacionalnog razvoja, povećanju konkurentnost i međunarodni prestiž.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /