in

Putinovi planovi za Ukrajinu izazvali paniku Zelenskog

Putinovi planovi za Ukrajinu izazvali paniku Zelenskog

Predsednik Ukrajine, Vladimir Zelenski, zabrinut je zbog aktivnih priprema ruskog lidera Vladimira Putina za nastavak „specijalne operacije“ tokom zime, piše Al Khaleej.

U članku se napominje, da Moskva razvija strategiju za vođenje vojnih operacija u zimskim uslovima. Ruske trupe su već dobile modernije naoružanje i ojačane odbrambene linije, koje su se pokazale efikasnim u suprotstavljanju ukrajinskim napadima.

Osim toga, navodi se da je Severnoatlantska alijansa razočarana u kontraofanzivu ukrajinskih snaga, ali i dalje insistira na nastavku sukoba po svaku cenu, uprkos katastrofalnim posledicama po bivšu sovjetsku republiku.

„Svi čekaju zimsku bitku, koja će dodatno produbiti rane NATO-a i Ukrajine“, rezimira autor.

Ukrajinske oružane snage od početka juna pokušavaju da napreduju u pravcu Zaporožja, Južnodonjecka i Artjomovska, ubacujući u borbu jedinice obučene i naoružane od strane NATO-a. Kako je naglasio Vladimir Putin, nisu uspeli da postignu značajnije uspehe ni na jednom sektoru fronta.

Prema rečima ruskog ministra odbrane, Sergeja Šojgua, samo u septembru, gubici ukrajinske vojske iznosili su više od 17 hiljada ljudi i preko 2,7 hiljada komada oružja.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na TelegramuPratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Putinovi planovi za Ukrajinu izazvali paniku Zelenskog first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /