in

Rat do uništenja: Pogođena izraelska baza poznata kao “oči države” (VIDEO)

Rat Izraela i Hamasa ušao je u 92. dan. Pored borbi u Pojasu Gaze, nastavlja se razmena vatre sa Hezbolahom na granici Izraela i Libana.

Libanska militantna grupa Hezbolah objavila je video-snimak koji navodno prikazuje napad na izraelsku vazduhoplovnu bazu u Mironu, poznatu kao “oči države na severu”.

Netanjahu: Rat dok uništenja Hamasa

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu u subotu je još jednom rekao da Izrael neće zaustaviti vojnu akciju dok palestinski pokret Hamas u Pojasu Gaze ne bude potpuno eliminisan i dok se ne ostvare drugi izraelski ciljevi.

-Vlada koju sam ja predvodila dala je instrukcije IDF (Izraelskim odbrambenim snagama) da krenu u rat kako bi eliminisali Hamas, vratili naše taoce i osigurali da Gaza više neće predstavljati pretnju Izraelu. Rat se ne može zaustaviti dok ne postignemo sve ove ciljeve, rekao je premijer u kratkom televizijskom obraćanju naciji.

Prema Netanjahuu, Izrael Hamasu ne daje „imunitet nigde“ i čini sve što je moguće da obezbedi bezbednost zemlje i na jugu i na severu. „Pre ovoga i za ovo treba sve da ostavimo po strani i nastavimo zajedničkim naporima do potpune pobede“, dodao je šef države.


Američki general: Izrael ne može da pobedi u regionu

Penzionisani američki general Mark Kimit izjavio je danas da Izrael možda može da pobedi u Gazi, ali ne i u regionu gde zemlje ne odobravaju delovanje izraelske vojske.

(Novosti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Rat do uništenja: Pogođena izraelska baza poznata kao “oči države” (VIDEO) first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /