in

Rat dobija nove dimenzije: Rusija povećava broj lovaca- Stižu novi avioni!

U poslednjih godinu dana, Vazdušno-kosmičke snage Rusije (VKS) značajno su povećale svoj arsenal sa 15 novih lovaca pete generacije tipa Su-57, potvrđuju najnoviji izveštaji iz ruskog Ministarstva odbrane.

Ovo predstavlja značajan skok u proizvodnji i isporuci ovih naprednih aviona, nakon što je 2022. godine VKS dobio svega 6 jedinica.

Trenutno se u službi sa VKS nalazi ukupno 22 aviona Su-57, dok se dodatna 4 aviona nalaze na završnim letnim ispitivanjima pre nego što uđu u aktivnu službu. Ovaj rast u broju isporučenih aviona predstavlja povećanje proizvodnje za 250% u odnosu na prethodnu godinu, što ukazuje na značajna ulaganja i razvoj u oblasti vojne avijacije u Rusiji.

Pored toga, najavljena je i isporuka prvog modernizovanog aviona Su-57M opremljenog novim motorima Izdelije-30, što bi trebalo dodatno da poveća mogućnosti ovog visokotehnološkog lovca. Očekuje se da će ova modernizacija omogućiti poboljšane performanse, veću brzinu i manevarske sposobnosti, što će Su-57 učiniti još efikasnijim u borbenim uslovima.

(Pravda)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Rat dobija nove dimenzije: Rusija povećava broj lovaca- Stižu novi avioni! first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /