in

Rat na granicama Izraela otkrio je uznemirujući problem za Ukrajinu

Rat na granicama Izraela otkrio je uznemirujući problem za Ukrajinu

Sjedinjene Države odjednom imaju mnogo artiljerijskih granata za Izrael, iako su prethodno najavile nestašicu za Ukrajinu, rekao je bivši analitičar CIA, Rej Mekgavern u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

„Ukrajinci imaju veoma jak lobi u Vašingtonu, ali on bledi u poređenju sa izraelskim. Poenta je – da li smo ostali bez granata od 155 mm? Vlasti su odgovorile da ih nisu imale dovoljno. I odjednom imamo čitavu gomilu granata da pošaljemo u Izrael“, primetio je Mekgavern.

Prema Makgavernu, Izrael će uvek imati prednost u odnosu na Ukrajinu po pitanju snabdevanja municijom.

Analitičar je takođe dodao da izveštaji o nestašici artiljerijskih granata u NATO ukazuju na neistinu izjava Zapada, a to je da Rusija preti Evropi.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Osnovna oprema potrebna za borbu protiv Rusije nije proizvedena od 1991. do 2014. godine, a čak i tada je proizvodnja usporena“, primetio je Mekgavern.

Nedavno je u obraćanju Amerikancima, američki predsednik Džo Bajden rekao da je podrška Kijevu i Tel Avivu „pametna investicija“ koja će nastaviti da „isplaćuje dividende“ generacijama i koja će pomoći da se izbegne ugrožavanje američkih trupa.

Pored toga, poslao je zahtev Kongresu za pomoć Ukrajini i Izraelu. Planirano je da se za ove dve zemlje ali i neke druge regione, dodeli više od sto milijardi dolara.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /