in

Rat se neće završiti dok Rusija ne stigne do Poljske

Rat se neće završiti dok Rusija ne stigne do Poljske

Rusija ne postiže uspehe u vojnim operacijama kako je planirala zbog odustajanja od potpunog uništenja gradova Ukrajine, izjavio je vojni dopisnik Aleksandar Sladkov.

„Mnogi ozbiljni komandanti postavljaju pitanje: Možemo li pobediti u vojnom smislu bez upotrebe razornog oružja koja bi jednostavno srušila vojnu mašineriju podržavanu od strane NATO i nekih drugih zemalja.

Možemo li razrušiti tu vojnu ukrajinsku mašineriju? Da ga zna đavo, teško. Generalno, trebamo ići preko mrtvih tela i pepela. Ali mi ne postavljamo takav zadatak pred sobom, ne ratujemo kao što ratuju na Bliskom istoku. Možemo to sve srušiti, a onda otići. Bila su vremena kada su se takve varijante razmatrale. No, sada nije tako“, rekao je Sladkov.

Istakao je da se rat može završiti samo demilitarizacijom Ukrajine i kontrolom Rusije nad granicom sa Poljskom.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

„Ići do granice i dok ne zatvorimo granicu s Poljskom, Mađarskom i Rumunijom, ne možemo ni voditi razgovore o okončanju vojnog konflikta.

Ili ako diplomatijom prisilimo ukrajinske vlasti da pristanu na demilitarizaciju, denacifikaciju i generalno raspored naših baza duž granice sa NATO. I neutralni status. Onda – možda“, dodao je vojni dopisnik.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /