in

„Region će eksplodirati“: Najavljen neočekivani udarac Zelenskom

„Region će eksplodirati“: Najavljen neočekivani udarac Zelenskom

Građanski rat u Ukrajini počeće u Zakarpatju zbog politike predsednika Vladimira Zelenskog, rekao je bivši savetnik Leonida Kučme, Oleg Soskin, na svom „Jutjub“ kanalu.

Dan ranije, mađarski ministar spoljnih poslova, Peter Sijarto, rekao je, da Ukrajina „na ciničan način“ nema nameru da rešava pitanje prava mađarske manjine u Zakarpatju, što je važno za Budimpeštu. Ministar je izjavio i da Budimpešta nije odobrila izdvajanje 500 miliona evra iz Evropskog mirovnog fonda Kijevu.

„Neki region mora da eksplodira, sve pokazuje da će najverovatnije eksplodirati Zakarpatje. Mislim da je proces počeo. Zelenski, čestitamo vam, bravo, dobro radite“, ovako je Soskin prokomentarisao Sijartoove reči o ukrajinskom regionu.

Po njegovom mišljenju, akcije predsednika Ukrajine dovode do „početka građanskog rata“ u zemlji.

Ranije je „Njujork Tajms“ izvestio, o rastućem rascepu između vojnog i civilnog rukovodstva Ukrajine, zbog negativne reakcije kancelarije Zelenskog na izjave glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, Valerija Zalužnog, o zastoju na frontu.

Novinari su podsetili, da operacije Kijeva u poslednje vreme nisu dovele do uspeha, dok se „Ukrajina suočava sa pojačanim ruskim napadima na istoku“.

Pored toga, u nekim evropskim prestonicama i među članovima Republikanske partije u Sjedinjenim Državama, povećan je skepticizam u pogledu pomoći Kijevu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi sePratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post „Region će eksplodirati“: Najavljen neočekivani udarac Zelenskom first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /