in

Republikanci otvaraju istragu protiv Bajdena

Republikanci otvaraju istragu protiv Bajdena

Predstavnički dom američkog Kongresa, Džejms Komer i Džim Džordan najavili su pokretanje istrage protiv predsednika Džoa Bajdena i članova njegove porodice. Konferencija za novinare je prenošena na sajtu C-SPAN.

Prema njihovim rečima, ova istraga je postala prioritet, jer pokušavaju da otkriju da li poslovne aktivnosti porodice Bajden predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost SAD.

Osim toga, republikanci žele da utvrde sposobnost predsednika zemlje da bude nepristrasan u rukovođenju. Kongresmeni su takođe rekli da je Bajden bio umešan u ilegalne aktivnosti svog sina Hantera u inostranstvu.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Komer je ranije obećao da će istražiti finansijske transakcije porodice predsednika SAD. On je napomenuo da Republikanska partija već nekoliko godina istražuje finansijsku prevaru Hantera Bajdena.

Komer je rekao i da će republikanci objaviti rezultate istrage u januaru 2024. ako uspeju da osvoje većinu u Predstavničkom domu.

O Bajdenovom učešću u poslovima njegovog sina pisao je i list Dejli mejl, pozivajući se na doušnika.

Prema izvoru publikacije, Bajden je 2012. godine aktivno učestvovao u telefonskom razgovoru sa svojim sinom Hanterom, njegovim partnerima i nizom drugih ljudi. Tokom dijaloga razgovaralo se o novom projektu onlajn kockanja u Latinskoj Americi.

Početkom oktobra objavljeno je da su federalni agenti uspeli da prikupe dovoljno dokaza da podignu optužbe za poreske zločine i krivokletstvo u vezi sa kupovinom oružja protiv sina američkog predsednika. Odluku o podizanju optužnice protiv Bajdena mlađeg doneće savezni tužilac Delavera.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /