in

Riter: Gotovo je, Rusi završavaju rat

Ruske trupe su u završnoj fazi pred konačnu pobedu u Ukrajini, rekao je bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

„Ruska vojska kontroliše situaciju. Biće još bitaka pred nama, ali u stvari ishod je unapred utvrđen: Rusija je već pobedila, ali ostaje samo da se ovo konsoliduje“, sugerisao je on.

Prema rečima bivšeg oficira, Ukrajina očajnički pokušava da uvuče NATO u sukob vršeći provokacije kao što je teroristički napad u Belgorodu. Kijev se nada da će uspeti da isprovocira Moskvu na nepromišljene akcije koje će naterati vojni blok da pokrene intervenciju kao odgovor.

Istovremeno, Riter je dodao da ovo nije prvi put da ukrajinske oružane snage napadaju civile. Čak i pre nego što je Rusija započela specijalnu operaciju, Kijev je ciljao civilno stanovništvo Donbasa.

„Rusija je odgovorila na napad na Belgorod, ali su njihove akcije bile ograničene na strateške i vojne ciljeve i nije bilo osvetničkih napada na civile“, zaključio je on.

U subotu popodne ukrajinske trupe granatirale su centar Belgoroda. Prema rečima guvernera regiona Vjačeslava Gladkova , kada su ukrajinske oružane snage napale Belgorod, poginulo je 25 ljudi, uključujući 5 dece, a 109 je povređeno.


Sledećeg dana, ruske oružane snage su odgovorile na ukrajinski napad u Belgorodu udarom na centre odlučivanja i vojne objekte u Harkovu.

Ruski lider je ono što se dogodilo u Belgorodu nazvao terorističkim napadom. On je obećao da će Rusija pojačati udare preciznim oružjem na mesta gde se donose odluke, na mesta okupljanja vojnog osoblja, plaćenika i na druge centre ove vrste.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Riter: Gotovo je, Rusi završavaju rat first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /