in

Riter otkrio šta će se uskoro dogoditi sa Zelenskim

Riter otkrio šta će se uskoro dogoditi sa Zelenskim

Za ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog nije važno ko će postati sledeći predsednik Bele kuće, jer će do tada već izgubiti svoju funkciju, a sukob sa Rusijom će biti završen, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Rite za Jutjub kanal Gegenpol.

„Ako Donald Tramp pobedi na izborima sledećeg novembra, on ipak neće biti predsednik sve do svoje inauguracije u januaru 2025. Uveravam vas da do tada Zelenski više neće biti predsednik Ukrajine, Uveravam vas da u ovom trenutku više neće biti sukoba, siguran sam da više neće pričati o tome. Svi će pričati o pobedi Rusije nad Ukrajinom i denacifikaciji zemlje“, izneo je Riter svoje mišljenje.

Riter je naglasio da je Zelenski svestan gubitka svetske pažnje, pa očajnički pokušava da je povrati. Međutim, prema ekspertu, ukrajinski lider sada ima mnogo problema u zemlji na koje treba da se fokusira.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

„Sada postoji rastući rascep između civilnog i vojnog rukovodstva, glavnokomandujući vojske Ukrajine Valerij Zalužni ne voli postupke Zelenskog, a Zelenski ne voli postupke Zalužnog. Priča se o kadrovskoj čistki i eliminaciji Zalužnog. Priča se o potencijalnom puču sa Zalužnijevim učešćem. Mislim da Zelenski ima mnogo razloga za brigu“, zaključio je Riter.

Početkom novembra, glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga, Valerij Zalužni, rekao je u intervjuu za The Economist da su ukrajinske oružane snage zašle u ćorsokak i da „najverovatnije, neće biti uspešnog proboja”.

On je priznao da nije uspeo da demonstrira impresivan tempo napredovanja trupa koji je Zapad očekivao od njega. Kasnije se Vladimir Zelenski nije složio sa njegovim rečima.

Kremlj je odgovorio da što pre Kijev shvati da nema šanse da postigne uspeh na bojnom polju, to će se pre stvoriti izgledi za rešavanje situacije.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /