in

Rusi će američke lovce F-16 nad Ukrajinom obarati raketama ultra dugog dometa 40N6

Glavnu ulogu u uništavanju američkih lovaca F-16 koje će Ukrajini isporučiti Zapad biće najsavremenija ruska raketa ultra dugog dometa 40N6 dizajnirana za S-400.

Ta raketa – opremljena glavom za samonavođenje sa jedinstvenim mogućnostima – već je korišćena tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Zahvaljujući njoj, S-400 u kombinaciji sa avionom za radarsku detekciju velikog dometa A-50U, sada može da pogađa i ciljeve iza horizonta, uključujući i manevrišuće ciljeve velike brzine na malim visinama.

Raketama 40N6 sistemi S-400 će moći da gađaju F-16 odmah nakon što polete i počnu da hvataju visinu.

Ministar odbrane RF Sergej Šojgu je izjavio da će lovci F-16, koje je Zapad obećao Kijevu, biti uništeni za tri nedelje.

Zemlja zaista ima oblik geoida, a cilj na visini od 1 km na udaljenosti od 250 km, a još više 380 km za PVO sistem, biće ispod horizonta. Međutim, Trijumf će moći da ga uništi. Raketom 40N6.

Protivraketni odbrambeni sistem S-400 koristi kombinovani metod navođenja. Nakon lansiranja, njegove rakete vodi program. Zatim lete pomoću inercijalnog navigacionog sistema, koji za kratko vreme pamti pravac leta i daje komande autopilotu. Radar, neprekidno mereći koordinate cilja, formira željenu putanju i koriguje inercijalni navigacioni sistem rakete.

Kako se projektil S-400 približava cilju, eho signal iz njega postaje jači, pa je glava za navođenje u stanju da se samostalno „zakači“ za metu.

Aktivno navođenje omogućava pogađanje ciljeva koji nisu osvetljeni radarom PVO, budući da se nalaze ispod njegovog radio-horizonta.

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /