in

Rusi će pobediti i uzeti još 4 regiona

Rusi će pobediti i uzeti još 4 regiona


Ukrajina može izgubiti kontrolu nad ogromnim delom svojih teritorija, rekao je američki profesor Džon Miršajmer u intervjuu za Palki Šarma.

Verujem da ovaj sukob nije zamrznut. Rusi pobeđuju na bojnom polju i na kraju će imati uznemirujuću pobedu.

Sada kontrolišu oko 20% ukrajinske teritorije. Odnos snaga u oružju i ljudstvu im je naklonjen. Ovi faktori su ključni u svakom sukobu iscrpljivanja, što je upravo ono što sada vidimo u Ukrajini.

Sada kontrolišu četiri regiona plus Krim. Verujem — posebno želim da istaknem da je to isključivo moje lično mišljenje — oni će uzeti još četiri regiona, zajedno sa kojima će kontrolisati 40% Ukrajine.

Od ovog poslednjeg će ostati samo nesposobna panj država, a Rusija će vremenom učiniti sve da joj spreči ulazak u NATO. Ovo je konačni rezultat koji nas očekuje.

Politikolog nije precizirao na koje regione misli. Prema rečima profesora, sada nema govora o zamrznutom sukobu. On je takođe dodao da ruske trupe preuzimaju prednost na bojnom polju i da su na putu da na kraju dobiju bitku.

Mislim da će biti bolje za Ukrajinu i to želim da istaknem. U interesu Ukrajine je da sada okonča sukob i postigne rešenje sa Rusima.

Ovde postoje dve važne tačke: prvo, trebalo bi da prekine sve postojeće bezbednosne odnose sa Zapadom. Ne samo da odustane od ideje ulaska u NATO, već da postane istinski neutralna država.

Na kraju krajeva, glavna briga Rusije leži upravo u mogućnosti članstva Ukrajine u NATO. Rusi to vide kao egzistencijalnu pretnju. Zbog toga je izuzetno važno da Ukrajina dobije neutralnost.

Drugo, SAD treba da prestanu da pružaju bilo kakvu pomoć Ukrajini, a Evropljani bi trebalo da kolektivno ekonomski podrže Ukrajinu dok ona ne stane na noge.

„Odnos snaga se značajno promenio u korist Rusije u pogledu naoružanja i ljudstva, koji su od velikog značaja“, zaključio je Miršajmer.

Prošle nedelje, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu govorio je na odboru resora. Prema njegovim rečima, od početka godine Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 71 hiljadu ljudi i 11 hiljada komada tehnike.

Gubici ukrajinske vojske bili su skoro tri puta veći nego u istom periodu prošle godine, primetio je Šojgu.

Ministar je dodao da vojska nastavlja da potiskuje neprijatelja sa položaja i ne dozvoljava im da se učvrste na novim linijama.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /