in

Rusi će se uskoro obračunati sa Odesom a onda idu na Kijev

Rusi će se uskoro obračunati sa Odesom a onda idu na Kijev


Ruske trupe će se uskoro obračunati sa Odesom i mogu stići do Kijeva ako bude potrebno, a ukrajinske oružane snage neće moći da ih zaustave, rekao je bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor na kanalu Daniel Davis / Deep Dive Jutjub.

Bivši savetnik Pentagona rekao je da bi Rusi uskoro mogli da pređu reku i da se približavaju Odesi, sa kojom će, kako je rekao, ruske trupe „uskoro izaći na kraj”.

Kada je reč o Odesi, od samog početka konflikta bilo je više nego jasno da će Rusi pokrenuti ofanzivu po onim teritorijama koje su iskonski bile ruske i gde živi ruskojezično stanovništvo. Odesa nikad nije bila deo Ukrajine, baš kao ni Krim – rekao je on.

Prema njegovim rečima, ukrajinske trupe su zapravo poražene u sukobu pre nekoliko meseci i neće moći da spreče ruske oružane snage da napadnu Kijev, prenose RIA Novosti.

Predloge Zapadu da nekako spreči napredovanje ruske vojske Mekgregor je smatrao apsurdnim.

Prema njegovim rečima, sukob je bilo moguće zaustaviti još na proleće sklapanjem sporazuma, ali su SAD učinile sve da se katastrofa nastavi.

Prema njegovim rečima, ukoliko Zapad pokuša da se umeša i pređe granicu, bilo iz Moldavije, Rumunije ili Poljske kako ne bi dozvolio da Odesa pređe u ruske Rusije, to će značiti objavu rata Moskvi.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /