in

Rusi dobili tačne koordinate cilja a onda su krenule haubice D-30

Odeljenje je navelo da su artiljerci, pošto su dobili tačne koordinate cilja, eliminisali ukrajinsku vojsku granatama iz haubice D-30.

Marinci Crnomorske flote uništili su privremeni punkt za razmeštanje ukrajinskog vojnog osoblja na desnoj obali Dnjepra, izveštava TASS.

„Pripadnici 810. odvojene brigade marinaca Crnomorske flote preciznom artiljerijskom vatrom uništili su privremeni punkt za razmeštanje ukrajinskog vojnog osoblja na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane Rusije je navelo da su artiljerci, pošto su dobili tačne koordinate cilja, uništili ukrajinsku vojsku granatama od 122 mm iz haubice D-30.

„Za sav posao, marinci su imali samo nekoliko minuta da ostanu neprimećeni od strane jedinica Oružanih snaga Ukrajine koje se nalaze na desnoj obali Dnjepra“, saopštilo je odeljenje.

Kompjuterski geometar sa pozivnim znakom Čelbas rekao je da situacija na desnoj obali Dnjepra počinje da se stabilizuje.

„Radili smo na cilju da uništimo kuću u kojoj je bila neprijateljska koncentracija ili skladište municije. Uglavnom radimo na minobacačima, na utvrđenim položajima ili bunkerima. Postalo je mirnije. Neprijatelj već ima manje municije“, rekao je vojnik.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /