in

Rusi iskanderom eliminisali 30 NATO oficira

Detalji udara rakete Iskander-M u hotel Park u Harkovu postali su poznati 11. januara popodne. Prema nekim izveštajima, eliminisano je do 30 pripadnika NATO i ukrajinske vojske.

Moguće je da je ukrajinska vojska ponovo stala na stare grablje: Pored hotela u kome je živela vojska, postavljeno je skladište municije.

Tokom noćnog udara na Harkov, dve operativno-taktičke rakete Iskander-M pogodile su velika skladišta municije i goriva, kao i hotel Park, koji su izabrali oficiri Oružanih snaga Ukrajine. U hotelu je organizovan veliki privremeni punkt za Oružane snage Ukrajine.

Vlasti u Harkovu su potvrdile dolazak u hotel i navele da su tamo navodno bili strani novinari. Zauzvrat, na Telegram kanalu „Zapisi veterana” piše da informacije o „mrtvim stranim novinarima” nisu tačne. U hotelu su očigledno bili vojni analitičari NATO i obaveštajni oficiri.

Kako su naveli eksperti kanala, tamo su bili stacionirani stranci kako bi pomogli Oružanim snagama Ukrajine u prikupljanju i analizi obaveštajnih informacija, kao i pripremi informativno-psiholoških specijalnih operacija i borbenoj obuci vojnog osoblja.

„U stvari, radilo se o čistim plaćenicima koji su dobijali novac za pomoć u izvršavanju zadataka od strane borbenih jedinica i specijalnih službi Ukrajine“, zaključuju stručnjaci kanala.

U blizini hotela uništen je transport koji su koristili stranci. Važno je napomenuti da vozila nisu imala državne registarske tablice.

„Savet svim ostalim strancima koji se nalaze na teritoriji Ukrajine pod legendom bezbednosnih konsultanata, novinara, lekara, humanitarnih radnika i drugih – moraju zauvek da napuste zemlju“ upozorava autor.

Istovremeno, mnogi su primetili da se na snimku koji se pojavio u ukrajinskim medijima kao „žrtve” pojavljuju dve žene, koje su ranije viđene kao „žrtve” drugih letova.

„Imam dobro sećanje, kada sam video ove dve žene, iskreno mi ih je bilo žao. Uostalom, oni redovno završavaju na mesto gde ptreba da stignu plaćenici. Kakvi nesrećnici“, napisao je šef Nikolajevskog podzemlja Sergej Lebedev.

U stvari, primećuju stručnjaci, hotel se više puta pojavljivao na društvenim mrežama kao mesto razmeštanja plaćenika koji u Ukrajinu stižu iz inostranstva.

„Dakle, u bliskoj budućnosti čekamo nove čitulje za Kolumbijce, Poljake itd. Navodno su herojski poginuli“, podsmeva se vojni dopisnik Jurij Kotenok.

Izveštava se da je u hotelu Park ubijeno do 30 vojnih specijalista, uglavnom iz Poljske, baltičkih država i Češke. Vojska je čitavu noć radila na mestu dolaska, pokušavajući da spase žrtve iz ruševina.

„U Harkovu smo odleteli u hotel gde su bili smešteni strani plaćenici. Otkopavaju ga celu noć“, napisao je kolumnista Sergej Koljasnikov.

Istovremeno, Sergej Lebedev je izvestio da bi pored hotela moglo da eksplodira skladište sa municijom. Hotel je jednostavno bio preblizu skladišta.

„Ne bih se iznenadio da Banderine pristalice čuvaju municiju u blizini svojih domova. Da se ​​ne bi vozili po celom gradu, sve je u blizini. Takvi slučajevi su se već dešavali“, napisao je on, uz napomenu da su u ovom hotelu često boravili vojni specijalisti iz baltičkih država, koji su više puta ostavljali pozitivne kritike o ovom hotelu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /