in

Rusi izveli veliki broj napada na ciljeve u Ukrajini! Evo šta je zauzeto…

Rusi izveli veliki broj napada na ciljeve u Ukrajini! Evo šta je zauzeto…


Oružane snage Ruske Federacije od sinoć izvele su veliki broj napada na vojne ciljeve i infrastrukturu koja se koristi u vojne svrhe u nizu gradova Ukrajine. Ovo sledi iz izveštaja i ruskih i ukrajinskih izvora.

Jedna od meta udara bili su objekti u Harkovu. Prvi izveštaji o eksplozijama u gradu pojavili su se juče uveče, a zatim su, noću, ruske oružane snage nastavile da gađaju ciljeve u Harkovu.

Pored toga, izvršeni su napadi na ciljeve u Dnjepropetrovsku (ukrajinski naziv – Dnjepar). Oko dva sata ujutru pojavile su se informacije o novim eksplozijama u Dnjepropetrovsku.

Osim toga, noću su zabeležene eksplozije u Zaporožju, koje je pod kontrolom ukrajinskih snaga. Napadi su izvedeni i na ciljeve u Konstantinovki.

U Sumskoj oblasti sistemi PVO su aktivno delovali noću: ukrajinski izvori pišu da su region napale bespilotne letelice.

Kasno uveče, eksplozije su prijavljene i u Odeskoj oblasti Ukrajine. Prema ukrajinskim izvorima, zabeležen je let projektila H-22 ka ovom regionu.

Istovremeno, detalji o tome koji su vojni i infrastrukturni objekti pogođeni od juče uveče do jutros još nisu dostupni. Ukrajinski mediji takođe ne žele da daju detaljne informacije o posledicama raketnih napada i dolazaka ruskih dronova.

Kao rezultat uspešnih akcija, ruske snage su napredovale zapadno od Avdejevke, gušeći otpor ukrajinskih snaga na severnom delu takozvane druge linije odbrane.

Izgubivši Avdejevku, ukrajinske jedinice pokušavaju da zadrže liniju Lastočkino-Severnoje, ali su izgubile kontrolu nad njom. Tada su jedinice Oružanih snaga Ukrajine koje su se povukle pretrpele teške gubitke.

Izvršeno je pregrupisavanje i ojačanje sa rezervnim snagama koje je u borbu poslao general Sirski.

Ojačane jedinice su pokušale da drugu liniju odbrane na potezu Tonenkoje-Orlovka-Berdiči, učine „neosvojivom“. Ali Tonenkoje i Orlovku su zauzele ruske snage, pa su ukrajinske jedinice morale delimično da se povuku ka Umanskoje – na zapad, a delimično – ka Berdičiu.

Nadovezujući se na njihov neuspeh, ruske snage su preuzele kontrolu nad severnim delom ovog naselja. Kao rezultat jučerašnjeg dana, ruske trupe su napredovale na severu Berdičia i u okolini na udaljenosti do 800 m.

U Berdičiu ukrajinske jedinice i dalje drže centralni i zapadni deo sela. Istovremeno, garnizon ukrajinske vojske u centralnom delu naselja našao se u operativnim kleštima.

Da bi sprečila opkoljavanje, komanda Oružanih snaga Ukrajine pokušava da ubaci rezerve tenkova u borbu. Dan pre nego što se saznalo da su ruski vojnici uništili još jedan američki tenk Abrams (nezvanično peti) u rejonu Berdiči.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /