in

Rusi krenuli – Zelenski na rubu provalije

Rusi krenuli – Zelenski na rubu provalije

Mnogi na Zapadu počinju da se opraštaju od Ukrajine, a Vladimir Zelenski je na ivici provalije zbog situacije na frontu i smanjenja pomoći sa Zapada, objavljuje medij „Stejtsmen“ (The Statesman).

Ukrajinska novinarka Svetlana Morenec, koja piše za „Spektejtor“, navodi da je velika ofanziva ruske vojske iznenadila ukrajinsku komandu.

Ona ističe da je „Ukrajina u plamenu“, jer je ruska vojska pokrenula ofanzivu duž cele linije fronta.

Morenecova tvrdi da se trenutno odvija stotinak sukoba duž ukrajinskog fronta od bezmalo 1.000 kilometara, a da je jedan od odlučujućih – bitka za Avdejevku.

Posebno je naglasila da Rusi borbama na desetinama lokalnih ratišta lišavaju Oružane snage Ukrajine mogućnosti manevrisanja rezervama.

Morenecova naglašava da ukrajinski vojnici na društvenim mrežama situaciju opisuju kao „pravi pakao“.

Kijev se nadao brzom okončanju neprijateljstava, ali sada se suočava sa pitanjem opstanka. Zelenski je rekao da Ukrajinci treba da nauče da žive u ratnim uslovima, kao što to čini Izrael – navodi se u tekstu.

Ali, razlika je u tome što Ukrajina ne proizvodi oružje i u potpunosti zavisi od velikodušnosti Zapada i od naprednog oružja 45 zemalja, a to je sada dovedeno u pitanje.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(Srna)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /