in

Rusi napali sa 9 strateških bombardera

Ruski mediji izveštavaju o istovremenom podizanju u vazduh 9 strateških bombardera Rusije.

Prema ukrajinskim i ruskim Telegram kanalima,  jutros je u nebo podignuto 9 strateških bombardera Tu-160, od ​​kojih je svaki sposoban da nosi 12 krstarećih raketa različitih tipova – ukupno 108 raketa.

Poznato je da je reč o strateškim bombarderima Tu-160, međutim, što je veoma zapanjujuće, pojava informacija o prisustvu 9 bombardera sa taktičkim krstarećim raketama u vazduhu poklopila se sa izveštajima iz Ukrajine o eksplozijama i najavom vazdušnih napada.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Ukrajinski izvori izveštavaju o lansiranju projektila Ks-101 od strane bombardera Tu-160. Navodno se sada nalazi devet takvih letelica u vazduhu “.

Ako je informacija o podizanju u vazduh 9 strateških bombardera Tu-160 tačna, a ove podatke još nije potvrdila ruska vojska, onda je ovo najveći nalet strateških bombardera od početka specijalne vojne operacije.

Važno je napomenuti da u ovom trenutku vojni avioni napadaju iz pravca Donjecka, a osim toga zabeležena su i lansiranja raketa iz Crnog mora.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /