in

Rusi napreduju na pet pravaca odjednom! (MAPA)

Ruske snage trenutno izvode ofanzivu duž gotovo celog fronta u Donbaskoj regiji, težeći da istegnu i umore ukrajinske odbrambene linije.

Prema izveštajima „New York Times-a“, postoji ozbiljna pretnja od proboja na pet različitih pravaca.

Cilj ruskih stratega je da stvore situaciju u kojoj bi svako kretanje ukrajinskih rezervi moglo ozbiljno ugroziti odbrambene pozicije na ključnim mestima duž fronta.

Napadi ruskih snaga su raspoređeni duž pet pravaca, a svaki od njih može postati glavna tačka napada. Sada je ključno da ukrajinska vojna komanda pravilno proceni gde je najveća pretnja i da odgovori adekvatno.

Ruski vojni resursi su koncentrisani u nekoliko ključnih oblasti, uključujući Kremen, Bahmut (Časov Jar), Avdejevku, Marinku i Rabotino.

Postoji realna opasnost od daljeg prodora fronta na bilo kojoj od ovih lokacija. S obzirom na to da Ukrajina još uvek nije uspela da uspostavi čvrste odbrambene linije kao što su ruske „Surovikinove linije“, situacija je dodatno otežana.

Prema nekim izvorima, operacija u Avdejevki je pokazala nedostatak koordinacije i strategije u ukrajinskom vođstvu.

Povlačenje jedinica bez jasno definisane strategije iz ove oblasti je oslikalo slabost novog vođstva. Takvi potezi mogu izazvati neslaganje unutar vojske i dovesti do problema u izvršavanju naredbi u ovako osetljivoj situaciji.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /