in

Rusi pobeđuju – Ukrajina će biti raskomadana a NATO je izgubio rat

Rusi pobeđuju – Ukrajina će biti raskomadana a NATO je izgubio rat

Evropa živi u svetu svojih fantazija i očekivanja kojima nije suđeno da se ostvare, ocenio je bivši inspektor UN za oružje u Iraku i američki mornarički obaveštajac Skot Riter.

Objasnio je šta ima u vidu: „Evropski lideri stalno govore o ulaganju u svoje oružane snage, ali stvari ne idu dalje od priče. Evropa nema novac za to, a ima problema sa energentima i nema pristup sirovinama.

Nemačka ekonomija je u slobodnom padu, francuska je u slobodnom padu, britanska je u slobodnom padu, italijanska jedva opstaje. Pa odakle novac? Ne mogu sebi obezbediti energiju. Da bi se napravilo oružje, mora se topiti čelik, a kako?“

Riter je u istom kontekstu naglasio:

„Dobra vest je da Rusi pobeđuju. Sada Rusija ima dovoljno trupa da porazi ukrajinsku vojsku celom dužinom linije kontakta. Dakle, nema potrebe da brinu da će Ukrajina morati da osvaja ruske teritorije, a da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje. Ali, i ovo samo pokazuje koliko je Zapad nespreman za ono što se dešava i što će biti i koliko je ceo sukob glup“.

Riter je u nastavku uputio poruku zapadnoj vojnoj alijansi:

„Jens Stoltenberg već neko vreme govori da bi poraz Ukrajine bio poraz za NATO. NATO, probudi se – upravo si poražen! Pa šta ćeš sad da radiš? Da zaratitiš sa Rusijom, ali sa čime ćeš? Ništa ti nije ostalo, sve si dao Ukrajincima, a sve je to uništeno“.

Na kraju je ocenio da će Ukrajina biti raskomadana:

„Nije stvar samo u tome da Rusija može da zauzme Harkov i Odesu. Poljska može pokušati da zaposedne deo zapadne Ukrajine, Mađarska može da proglasi svoja prava na Zakarpatje, a Rumunija takođe ima svoje teritorijalne pretenzije (na Bukovinu). Ukrajina će biti raskomadana“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(Fakti)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /