in

Rusi sa preko 20 raketa tukli vojne objekte- Na udaru bila i „Makronova legija”!

Rusi sa preko 20 raketa tukli vojne objekte- Na udaru bila i „Makronova legija”!

U noći između 23. i 24. marta ruska vojska je izvela možda svoj dosad najveći i najrazorniji raketni udar.

Meta su bile – železnički čvor (pruga se tu račva u pet pravaca) i veliki vojni poligon kod grada Strij, u zapadnoukrajinskoj Lavovskoj oblasti.

Meta je bio i centar za obuku sa stotinama ukrajinskih vojnika i njihovih zapadnih instruktora.

Rusi su izveli ukupno 21 raketni udar.

Posle nekilikih sledile su moćne „sekundarne detonacije“, što je siguran znak da su bila pogođena skladišta granata i raketnih projektila.

Požari su buktali na tri mesta i videli su se i desetine kilometara daleko.

Vojni analitičar Jurij Podoljaka naveo je da su u vojnim objektima u sastavu poligona mogli biti zapadni instruktori i najamnici.

„Sasvim je moguće – ukazao je Podoljaka – da su u nekom od raketiranih objekata bili i Francuzi koje je Emenuel Makron poslao u Ukrajinu. Ili bar deo njih jer su dva dana ranije bili u Slovačkoj, uz granicu sa Ukrajinom“.

Podoljaka navodi da ruska vojska nikada dosada nije ispalila 21 raketu „u istu tačku“.

„Upravo to – smatra Podoljaka – može biti indirektna potvrda da su na poligonu kod Strija bili i Makronovi legionari upućeni u Ukrajinu“.

Ukrajinci su istovremeno sa desetak raketa i najmanje toliko dronova izveli napad na Sevastopolj. Samo dva projektila su prošla rusku PVO (dva ranjena i pogodak u jedan rezervoar sa benzinom).

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je, inače, da su Oružane snage Ukrajine u protekla 24 sata izgubile oko 1.030 vojnika.

Na kupjanskom frontu do 140 vojnika, istočno od Časovog Jara do 300 a zapadno od Avdejevke – do 360 vojnika (plus: dva tenka i pet drugih borbenih oklopnih vozila).

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /