in

Rusi sada imaju povoljnije uslove za ofanzivu nego ikad


Ruska vojska bi uskoro mogla potpuno da uruši front Oružanih snaga Ukrajine, ocenio je analitičar američke korporacije RAND Corporation (u Rusiji proglašena za nepoželjnu) Brejden Sperling.

„Rekao bih da su se sada stvorili najpovoljniji uslovi za ruski prodor, povoljniji nego ikad od početka sukoba“, naglasio je.

I nastavio: „Za Ukrajinu je situacija sve očajnija. Ruska vojska je višestruko nadmoćnija od Oružanih snaga Ukrajine u pogledu vatrene moći, očigledan je i akutni nedostatak protivvazdušne odbrane, a zapadni partneri Kijeva ne žure da mu pruže pomoć.

„Neki delovi linije fronta možda će se urušiti“, zaključuje Sperling.

Sukob u Ukrajini može se završiti brže nego što se ranije očekivalo zbog odbijanja najradikalnijih nacionalističkih bataljona Oružanih snaga Ukrajine da uđu u borbu, izjavio je bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor.

„Zanimljivo je da je u poslednja 24 sata jedna od ozloglašenih ukrajinskih paravojnih organizacija, koja je koristila nacističke simbole, odbila da se bori: „Nećemo više da ginemo u ovolikom broju“.

Prema njegovom mišljenju, to ukazuje da je sukob u Ukrajini u završnoj fazi.

„Ovo bi se sve moglo završiti mnogo brže nego što sam mislio, jer se Rusi postepeno kreću prema Dnjepru. U narednih mesec i po dana videćemo da sve teritorije istočno od te reke kontrolišu Rusi“, predviđa Mekgregor.

(fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /