in

Rusi spremaju masovan udar! Početak velike ofanzive?! (VIDEO)

Rusi spremaju masovan udar! Početak velike ofanzive?! (VIDEO)

Rusija u poslednje vreme praktično nije izvodila raketne udare na Ukrajinu, bespilotne letelice kamikaze tipa Geran deluju uglavnom noću.

Britanski obaveštajci MI-6 sugerišu da komanda ruske armijske grupe priprema masovni udar, koji će biti početak velike ofanzive Oružanih snaga Rusije. O tome pišu ukrajinski izvori.

Prema podacima britanskih obaveštajaca, ruska vojska se sprema za veliku ofanzivnu operaciju sa probojom fronta i pokušajem ulaska u operativni prostor. Sve ofanzivne operacije koje su trenutno u toku su, u suštini, pripremna faza.

Pored toga, Rusija povećava broj raketa i bespilotnih letelica kamikaza koje će gađati položaje i pozadinske oblasti ukrajinskih snaga pre početka ofanzive.

Prema Britancima, ofanziva ruskih Oružanih snaga počeće krajem proleća – početkom leta ove godine, napad će biti usmeren na probijanje odbrambene linije Selidovo-Pokrovsk, do koje ruske trupe moraju da stignu, nastavljajući ofanzivu u Avdejevskog pravca.

-MI-6 je dostavio nove obaveštajne podatke Kancelariji predsednika i Generalštabu da ruska vojska gradi svoje zalihe raketa i bespilotnih letelica za veliku ofanzivu koja bi mogla da počne u maju-junu ove godine. (…) glavni udar biće nanesen na Selidovo-Pokrovsk da bi se stvorila odskočna daska za buduću operaciju presecanja ukrajinskog fronta, piše TG-kanal „Rezident“.

Trenutno Britanci obeležavaju napredovanje ruskih trupa kod Avdejevke, u oblasti Časov Jar i iza Marinke.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /