in

Rusi sravnili sa zemljom vojnu infrastrukturu Ukrajine

Ruske snage raketnim udarima uništile aerodrome u Ukrajini, kaže bivši savetnik Kučme

Ruski raketni udari uništili su aerodromske piste i postrojenja vojnoindustrijskog kompleksa u Ukrajini, rekao je Oleg Soskin, bivši savetnik Leonida Kučme.

„Rusi sada udaraju veoma precizno. Ruše piste, uništavaju preduzeća vojnoindustrijskog kompleksa, udaraju na trafostanice. Odnosno uništava se infrastruktura“, rekao je nekadašnji savetnik ukrajinskog predsednika.

Takođe je prokomentarisao da u ovom kontekstu izveštaji ukrajinskih zvaničnika o „ogromnom rastu“ privrede izgledaju smešno.

„Zašto lagati? Kako može da raste ako su … milioni ljudi otišli, desetine hiljada kompanija uništeno? Gde vam je tu rast BDP-a?“, upitao je.

Ruska vojska počela je likvidaciju važne, vojne, infrastrukture u Ukrajini nakon terorističkog napada na Krimski most 10. oktobra 2022. godine, kao i drugih terorističkih napada iza kojih stoje specijalne službe Kijeva.

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da su se kijevske vlasti eksplozijom na mostu postavile u istu ravan sa najodvratnijim terorističkim grupama i da im to neće proći bez odgovora.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /