in

Rusi u bombardovanju napravili veliku štetu Ukrajini

Rusi u bombardovanju napravili veliku štetu Ukrajini

Elektroenergetski sistem Ukrajine u jutrošnjem raketnom napadu na Kijev, centralni u zapadnu Ukrajinu je doveden na ivicu kolpasa.

Pogođene su i teško oštećene sledeće termoelektrane: CHPP-5 (Kijev), CHPP-6 (Kijev), Lviv CHP (Lviv), Burštinska TE (Ivano-Frankovska oblast) i Krivi Rog.

U prestonici Kijevu pogođene su dve termolektrane: Termoelektrana 3 i Termoelektrana 5. Razorena je i trafostanica jačine 110 kw Volkanzaja. Najveće oštećenje pretprela je Darnicka termoelektrana

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

U gradu Rovno oštećena je trafostanica Rovno jačine 330kw. Udar krstareće rakete izazvao preoterećenje na trafostanici od 110kw posle čega je usledila eksplozija i nestanak struje u čitavom gradu.

Trafostanice Hmeljnicki jačine 330kw i 110 kw su razorene. U celom gradu nema struje. Pogotkom trafostanice od 330kw usledila je uskplozija i preki struje u mnajim trafstanicama: Rakovo, Stara, Termplast, Ozernaja, Dubovo, i vučne trafostanice Grečani

Razorene dve trafostanice jačine 330kw i 110kw. Nema struje u celom gradu. Uništena trafostanica Zgrbelja jačine 110kw, takođe i Glacijska, Ternopolj, Promišljena Plotiča iz koje se strujom napaja fabrika armirano betonskih proizvoda.

Razorena trafostanica Konotop jačine 330kw. Eksplozija krstareće rakete izazvala nestanak struje u celom gradu.

Napad krstarećima raketama izazvao nestanak struje i vode u celom gradu. Stao metro. Simultano ugašene trafostanice: Zaljutino, Harkovskaja, Losevo, kao i Termoelektrana TE-5 , kao i Zmijevska TE, Čugujevska TE- 2.

Uništena jedna od najvećih termoeleketrani u Ukrajini .

U Žitomiru uništene dve trafostanice jačine 330kw i 110 kw časova. Grad ostao bez struje.

U Lavovu na zapadu Ukrajine uništena teromelektrana Lavov-1 i dalekovodi koji su išli prema Poljskoj pa je onemugćeno snabdevanje strojom Ukrajine iz pravca Poljske.

Burštinska termoelektrana je jedna od najvažnijih elektrana u Ukraji iz koje je struja išla prema tri zemlje: Mađarskoj, Slovačkoj i Rumuniji.

(b92.net)