in

“Rusi vide sve”- Mekgregor otkrio šta se dogodilo savetnicima iz NATO-a

“Rusi vide sve”- Mekgregor otkrio šta se dogodilo savetnicima iz NATO-a

Ruska vojska je eliminisala instruktore iz Velike Britanije i NATO-a, koji su radili sa ukrajinskom vojskom u zoni „specijalnih vojnih operacija“.

Ovo je rekao bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor, na zvaničnom „Jutjub“ kanalu Godfrija Bluma.

„Moskva stalno prati šta se dešava u Ukrajini koristeći sisteme za nadzor. Rusi znaju sve što se u Ukrajini govori i radi. To znači da mogu da otkriju bilo koju metu i udare na nju.

To se nedavno desilo sa Britancima i NATO savetnicima 48 kilometara od fronta. Nekoliko stotina vojnika ukrajinskih oružanih snaga, zajedno sa zapadnim instruktorima, uništeno je artiljerijskim udarom“, rekao je oficir.

Prema rečima Mekgregora, nemoguće je preći ukrajinsku granicu, a da ne dođe do pažnje ruske obaveštajne službe. Istovremeno, kako je pojasnio pukovnik, Kijev neće moći da sruši takav sistem nadzora, pošto je složen i višestepen.

Ranije je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, naglasio, da će britanski savetnici Oružanih snaga Ukrajine postati legalna meta Oružanih snaga i da će biti nemilosrdno uništavani ne kao plaćenici, već upravo kao specijalci NATO-a.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /