in

Rusija će izaći na Pridnjestrovlje i zapadne granice Ukrajine

Bivši komandant snaga NATO u Evropi, američki general Filip Bridlav, rekao je da postoje tri moguća scenarija za sukob u Ukrajini, od kojih bi dva pobedila Rusija.

„Ako ne uradimo ništa drugačije od onoga što radimo sada, Ukrajina će na kraju izgubiti jer Rusija ima više ljudi i veće resurse“, naglasio je.

Po njegovom drugom scenariju, Zapad odbija da dalje finansira Ukrajinu, što dovodi do njenog „potpunog potčinjavanja Rusiji“.

A samo ako zapadne zemlje Ukrajini daju „sve što joj treba“, Kijev može pobediti u sukobu sa Rusijom.

Bridlav nije precizirao kakvu pobedu ima na umu.

Na navedene tri varijante se osvrnuo poznati moskovski vojni ekspert Aleksej Leonkov, urednik specijalizovanog časopisa „Arsenal otadžbine“:

„Postoji samo jedan scenario za Ukrajinu i kijevski režim – kapitulacija. Strateški zadatak demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine postavljen je pre početka Specijalne vojne operacije, a postoje i drugi. Jedan od njih je bio kopneni koridora do Krima. Sledeći takav zadatak je kopneni koridor ka Pridnjestrovlju da izlaskom na Crno more u oblasti Nikolajeva i Odese, odnosno lišavanje Ukrajine morskih luka.

– Još jedan zadatak su zapadne granice Ukrajine iz januara 1991. godine, uz čišćenje teritorije od svih militarističkih i nacionalističkih elemenata“.

Leonkov posebno naglašava:

„Jedan od ciljeva Rusije bio je da razbije mehanizam doturanja vojne pomoći Ukrajini. Ovaj zadatak je zapravo završen: malo je verovatno da će Ukrajina dobiti vojnu opremu i naoružanje u istom obimu kao što je ranije dobijala. Istovremeno smo na liniji borbenog dodira izvršili zadatak maksimalnog uništenja svega što je tamo stiglo. Neuspeh kijevske kontraofanzive je potvrda da je i ovaj cilj ostvaren.

– Sledeće na redu je oslobađanje okupiranih teritorija DNR i LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti i drugih teritorija koje Rusija s pravom smatra svojim, budući da su tamo naši sunarodnici koji ne žele da žive pod ukrajinskim nacističkim režimom. Svi ovi zadaci biće realizovani čim budemo spremni za njih“, potencira Leonkov.

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /