in

Rusija će oslobađati teritorije sve dok se ne oseti bezbednom

Rusija će oslobađati teritorije sve dok se ne oseti bezbednom

Predsednik Rusije Vladimir Putin nije mogao precizno odgovoriti na pitanje gde će se zaustaviti vojne operacije Ruskih oružanih snaga (SVO) u Ukrajini.

Govoreći na sastanku Valdajskog kluba istakao je da se pitanje ne odnosi na teritorije, već na ljude, prenose Ria Novosti.

„Stvar nije u teritorijama, već u garancijama bezbednosti ruskih naroda i ruske države. To je složenije pitanje od bilo koje teritorije. Radi se o bezbednosti ljudi a mi ih smatramo našim ljudima. Ali to je kompleksno pitanje“, rekao je Putin. Ranije je izjavio da je Odesa „svakako ruski grad, sa malo jevrejskim uticajem“.

Danas je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, izjavio da će Rusija pristati na mirne pregovore sa Zapadom ako priznaju realnost u Ukrajini.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

„Pokazatelji da Zapad gubi snagu su vidljivi. Ali čak i ovde pokušavaju da se služe raznim trikovima. Da postave neku crtu tako da naš neprijatelj dobije predah. Njihov cilj je da guraju pregovarački proces koji će oslabiti Rusiju a sa druge strane pomoći da se skupljaju snage našem protivniku.

Takvi pregovori nam nisu potrebni. Oni su jednostavno štetni obzirom da se Rusija nikada nije odrekla samih pregovora kao instrumenta. Pitanje je odakle da počnemo. A to pitanje je jednostavno – morate priznati stvarnost“, rekao je Medvedev.

Liberalna stručnjakinja Tatjana Stanovajana na svom Telegram kanalu primećuje da ruske vlasti danas nastupaju iz pozicije pobednika.

„Prema onome što Putin govori, u njegovim očima Rusija je već pobedila. Naravno, neprijatelj je još uvek snažan i lukav, ali već je osuđen na propast“, napisala je ona.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /