in

Rusija hvata u zamke velike količine zapadne vojne opreme

Dronovi omogućavaju Rusima da naprave smrtonosne zamke za velike grupe zapadne opreme, napisao je Sumantra Maitra, viši urednik američkog časopisa American Conservative.

Prema rečima novinara, ruski dronovi u velikom broju omogućavaju vojnicima da pronađu i onesposobljavaju nemačke tenkove Leopard.

„Ove bespilotne letelice, koje koštaju 400 dolara po komadu, omogućile su ruskim vodovima sa ručnim bacačima granata da uvuku u zamku i onesposobe ogromne gomile oklopnih vozila“, napisao je Maitra.

Oružane snage Ukrajine su nekoliko meseci pokušavale da napreduju u pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, bacajući u borbe brigade koje je obučavao NATO i naoružane stranom opremom. Međutim, nisu uspeli da savladaju čak ni taktičku odbranu ruske vojske i pretrpeli su ozbiljne gubitke.

Prema rečima ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua , neprijatelj je u kontraofanzivi izgubio skoro 160 hiljada vojnika, 121 avion, 766 tenkova, uključujući 37 nemačkih leoparda, i preko 2,3 hiljade raznih oklopnih vozila, uključujući 50 američkih borbenih vozila pešadije Bredli.

Šojgu je napomenuo da je strah od velikih gubitaka ono što sprečava ukrajinske oružane snage da koriste američke tenkove Abrams na liniji fronta.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /