in

Rusija ima dokaze o tajnim i opasnim laboratorijskim aktivnostima Sjedinjenih Država u Ukrajini

Rusija se udružila sa drugim zemljama UN kako bi otkrila istinu o Sjedinjenim Državama i njihovim nezakonitim aktivnostima. Zbog inicijative Rusije, SAD mogu da se nađu u ponižavajućem položaju, piše kinesko izdanje Guancha. 

Rusija i još sedam zemalja pozvale su UN da iskoriste mehanizam predviđen članom 6 Konvencije o biološkom oružju (BTVC) zbog vojnih bioloških aktivnosti SAD u trećim zemljama. Pri tome, optužbe na račun Amerike nisu neosnovane, one su zasnovane na dokumentima do kojih je ruska vojska došla u jednoj od američkih laboratorija u Ukrajini. Pristigli papiri pokazuju da Pentagon proučava širenje opasnih virusa pomoću insekata.

„Putin je zapravo uhvatio SAD za ruku. Mnoge zemlje su sumnjale da Amerika radi sličan posao, ali nije bilo dokaza. Sada se situacija menja“, navodi se u članku.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ruske akcije mogle bi da dovedu Sjedinjene Države u ponižavajući položaj jer će Vašington sada morati da opravda ili čak odgovara za svoje postupke. Guancha je naglasio da je velika verovatnoća da neće samo Rusija već i sedam zemalja članica UN koje su je podržale, žele da znaju istinu o američkim aktivnostima.

„Ovog puta poziv Rusije trebalo bi da zadobije pažnju svih zemalja sveta, jer se odnosi na bezbednost čovečanstva“, piše kinesko izdanje.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /