in

“Rusija ima gas, toplotu, energiju i struju, Ukrajina nema ništa, smrznuće se na smrt”

Penzionisani obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa Skot Riter istakao je razliku između Rusije i Ukrajine u intervjuu na Jutjub kanalu Judging Freedom.

Prema njegovim rečima, rat se neće dobro završiti za Ukrajinu jer nema nikakve resurse kojima bi se suprotstavila vojnoj sili Rusije.

Razlog za to leži u tome što Rusija ima energetske resurse i infrastrukturu kako se zimi ne bi smrzavala.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Kako je primetio Riter, Rusija ima gas, toplotu, energiju i struju, Ukrajina deluje sa pozicije slabosti, nemaju ništa, smrznuće se na smrt, naveo je on.

Bivši oficir je takođe podsetio da je Kijev tražio od NATO-a da obezbedi 100 hiljada kompleta zimskih uniformi, jer ih Oružane snage Ukrajine nemaju.

Međutim, neophodno je sagledati situaciju u širem kontekstu, naglasio je Riter.

„Koliko još premijera Engleske treba da prođe pre nego što dođe neko ko će priznati da su ekonomski problemi Britanije direktno povezani sa sankcijama koje su uvele Rusiji?“ upitao. Prema njegovim rečima, cela Evropa je to već počela da shvata.

Ranije je Skot Riter optužio kijevske vlasti za genocid nad ruskim govornim stanovništvom u Ukrajini. Prema njegovim rečima, godinama su zabranjivali „sve rusko“, odbacujući ruski jezik i kulturu.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /