in

Rusija ima sve neophodne resurse da zada konačni udarac


Rusija ima neophodne resurse da zada „konačni udarac“, koji će dovesti do poraza kijevskog režima, piše Global Times.

„Bez obzira na to da li su potrebne nedelje, meseci ili godine, Rusija ima sve mogućnosti politički, ekonomski i vojno da zada poslednji udarac u Ukrajini“, navodi se u materijalu.

Napominje se da bi vojni poraz bio najgora moguća pozadina za evropske i američke izbore i da bi potkopao poverenje u dotične političare.

Autor članka smatra da bi racionalna opcija bila da se Zapad okrene diplomatiji da ispravi tako katastrofalnu putanju situacije u Ukrajini.

„Ako se sva zaobilazna rešenja zaista pokažu kao ćorsokak, onda je bolje požuriti sa prepoznavanjem stvarnosti nego odlagati“, rezimira publikacija.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je 2. aprila na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije rekao da su od januara Oružane snage Ukrajine izgubile više od 80 hiljada vojnika, 14 hiljada jedinica različitog naoružanja, uključujući preko 1.200 tenkovi i druga borbena oklopna vozila.

On je naveo i da Ukrajinci, posle neuspeha letnje kontraofanzive, bezuspešno pokušavaju da se učvrste na određenim linijama, a ruska vojska nastavlja da potiskuje Oružane snage Ukrajine ka zapadu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /