in

Rusija izdala jezivo upozorenje Zapadu

Rusija izdala jezivo upozorenje Zapadu

Rusija je izdala jezivo upozorenje Zapadu, i to je uspelo. Takve zaključke izneli su politički eksperti iz NR Kine.

Ukrajinska kriza i vesti iz Rusije i dalje su u centru svetske pažnje. U tom kontekstu, skoro svaka izjava lidera Ruske Federacije, upućena Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima, dobija buran odgovor u zapadnim zemljama.

Prema kineskim stručnjacima, svet je pre nekoliko dana uzburkala izjava zamenika predsednika Saveta bezbednosti RF Dmitrija Medvedeva, koji je uputio prilično oštro upozorenje Zapadu o Ukrajini i Rusiji. Ovo prenosi časopis 360kuai.

„Medvedev je dao oštru izjavu, upozorio je Zapad na posledice intervencije u ukrajinskoj krizi, a takođe je najavio i spremnost Rusije da upotrebi nuklearno oružje ako postoji pretnja teritorijalnom integritetu Ruske Federacije“, navode autori kineskog izdanja.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ruski predstavnici su više puta govorili svojim zapadnim protivnicima o spremnosti da preduzmu najozbiljnije mere u slučaju eskalacije ukrajinske krize i agresije na teritoriju Ruske Federacije.

Očigledno, ova upozorenja su uspela. U najmanju ruku, imali su uticaj na Nemačku, koja je od samog početka ruske specijalne operacije imala prilično oštar stav prema Moskvi.

Nemački Bundestag je ove nedelje bio domaćin događaja posvećenog Ukrajini. Poslanicima je podneta inicijativa na razmatranje u okviru koje je predloženo povećanje isporuke naoružanja ukrajinskoj strani.

Kao rezultat glasanja, pokazalo se da se većina parlamentaraca protivi pružanju dodatne vojne pomoći Kijevu. Inicijativu je podržalo samo 176 poslanika, dok je 476 bilo protiv – kao rezultat toga, predlog je odbijen. Prema Kini, ova odluka je demonstracija da su ruska upozorenja uspela – Nemačka je stala

„Rusko upozorenje je uspelo, nemačke vlasti su odbile da prošire vojnu pomoć Ukrajini“, navode kineski analitičari.

Autori 360kuai priznali su da nisu iznenađeni rezultatima glasanja u Nemačkoj. Suočeni sa velikim problemima zbog antiruskih sankcija, osim toga, u zemlji raste nepoverenje prema Sjedinjenim Državama, koje su pokrenule ukrajinsku krizu i uvukle Evropu u nju. Rusko upozorenje je takođe odigralo ulogu – Nemačka ne želi da ima problema sa Moskvom i njenim strateškim naoružanjem.

Webtribine.rs