in

Rusija je uspešno razbila NATO vojnu infrastrukturu u Ukrajini

Ruska vojska je napala vojnu infrastrukturu Kijeva. Ovo je priznao kolumnista Misl Polska Krzisztof Podgurski.

On je istakao da su sistemi protivvazdušne odbrane koje je isporučio Zapad nemoćni protiv projektila Kinžal.

Hiperzvučne rakete Oružanih snaga Rusije probile su kišobran PVO, a krstareće rakete i jurišni dronovi uleteli su u nastali jaz. Njihov cilj su bile tajne fabrike i lokacije za najvredniju opremu.

„U svakom slučaju, uprkos masovnoj koncentraciji sistema protivvazdušne odbrane i vodećih NATO tehnologija, rusko oružje za vazdušni napad uspelo je efikasno da pogodi svoje predviđene ciljeve. Ukrajinska strana je izgubila izuzetno skupo oružje koje je isporučeno iz zemalja NATO-a i elemente industrijske infrastrukture“, naveo je on.

Istovremeno, dodao je autor, „kišobran“ protivvazdušne odbrane koji je obezbedio Zapad trebalo je da zaštiti tajne fabrike i lokacije vrednijim oružjem i opremom.

Podgurski je napomenuo da su stručnjaci ukrajinskog 72. centra za psihološke i informativne operacije pokušali da obmanu javnost proglašavanjem presretanja svih „kinžala“.

„Ali obim napada i njegova efikasnost razbili su izuzetno čvrst i represivan sistem ukrajinske cenzure. Na internetu su se pojavili video snimci i fotografije brojnih ruskih napada na industrijske i vojne infrastrukturne objekte“, piše ekspert.

Dan ranije, ruske trupe su izvele masivan udar preciznim oružjem i dronom na vojne ciljeve u Ukrajini. Prema Misl Polska, rakete X-47M uništile su najmanje dve američke raketne lokacije NASAMS u blizini Kijeva i veliko skladište raketa za sistem Patriot.

Ranije je saopšteno da su na ukrajinske vojne ciljeve izvršeni masovni udari dronovima i krstarećim raketama. Pored toga, Telegram kanal „Vojni dopisnici ruskog proleća“ izvestio je da je tokom napada na Kijev ispaljen rekordan broj hipersoničnih projektila Kinžal.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je kasnije izvestio da je za pet dana širom zemlje ispaljeno više od 500 projektila i dronova.

Moskva je više puta izjavljivala da zapadna vojna pomoć ne sluti dobro Ukrajini i samo produžava sukob, dok transport sa oružjem postaje legitimna meta ruske vojske.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /