in

Rusija kontroliše avionske bombe sa udaljenosti koja se smatrala nemogućom!

Rusija kontroliše avionske bombe sa udaljenosti koja se smatrala nemogućom!


Ruski vojnici obučili su se da koriguju let modernizovanih vođenih avionskih bombi težine 1,5 tonu (FAB-1500) M54 sa udaljenosti koja se ranije smatrala nemogućom za tu vrstu oružja, navodi „Militari TV“.

-Aerodinamička poboljšanja FAB-1500 nisu bila samo kozmetička. Ona su otvorila put za precizno ciljanje sa udaljenosti koja su ranije smatrane nedostižnim, ocenjuju novinari Jutjub kanala „Militari TV“.

Po njihovom mišljenju, pomenute avionske bombe nisu obično oružje za uništavanje, nego se smatraju „strateškim instrumentom koji može da izvede napad sa hirurškom preciznošću“.

Stručnjaci podsećaju da FAB-1500 nosi više od 675 kilograma eksploziva, a kada bomba detonira, formira se krater prečnika 20-25 metara, dubine šest metara.

Po njihovim rečima, te karakteristike potvrđuju da su pomenute bombe idealne za „neutralisanje dobro utvrđenih položaja protivnika i mesta gde je koncentrisana vojna tehnika“.

Ranije je američka televizija Si-En-En saopštila da Rusija „sravnjuje sa zemljom pozicije ukrajinskih oružanih snaga“ i menja ravnotežu na liniji fronta uz pomoć avionskih bombi FAB-1500.

U decembru prošle godine sekretar Komiteta za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove Vrhovne rade Roman Kostenko rekao je da ukrajinske trupe nemaju sredstva da se suprotstave navođenim bombama koje koristi Rusija.

U januaru je rusko Ministarstvo odbrane prvi put prikazalo avionsku bombu od jedne i po tone sa kontrolisanim modulom za planiranje i korekciju koju je napravilo preduzeće Korporacija za taktičko raketno oružje.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /