in

Rusija koristi tajno oružje u Crnom moru

Rusija koristi tajno oružje u Crnom moru, u regionu Krima. Ovo je saopštio američki vojni stručnjak Blejk Stilvel.

Ruska vojska ima na raspolaganju veliki broj različitog naoružanja, uključujući stelt lovce, velike brodove i hipersonične rakete. Mnogi od ovih borbenih sistema, kao što su protivvazdušni raketni sistemi „S-400“ i tenkovi „T-14 Armata“, poznati su u svetu.

Prema Stilvelu, Rusija takođe ima i veoma neobična tajna vojna rešenja. Ovo prenosi publikacija „19FortiFive“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Zaštita luka i obala jedan je od najtežih zadataka u vojnim poslovima. Zahteva stalnu budnost, kao i upotrebu naprednih tehnologija. Šta bi moglo biti bolje od borca koji ne gubi budnost, čak ni u snu. Takvi borci stoje na raspolaganju Rusiji.

Američki stručnjak veruje, da ruske trupe u Crnom moru koriste specijalno obučene delfine, za zaštitu kritične pomorske infrastrukture.

„Rusija je daleko od toga da je jedina zemlja koja koristi morski život kao oružje. Sjedinjene Države, Severna Koreja i Izrael takođe koriste obučene delfine za zaštitu kritičnih baza“, naveo je ekspert.

Američka mornarica koristi ne samo delfine, već i morske lavove za otkrivanje podvodnih mina i traženje sabotera, koji prodiru u vode oko američkih baza. To isto radi i Rusija, još od vremena Sovjetskog Saveza- delfini, foke i „beluga“ kitovi su uključeni u određene vojne zadatke.

Sjedinjene Američke Države veruju, da će Rusija koristiti obučene delfine za zaštitu pomorskih baza na Krimu, posebno u Sevastopolju. Takva odluka ne bi trebalo nikoga da iznenadi, jer su morski sisari koji su prošli odgovarajuću obuku širom sveta, priznati kao efikasni pomagači u borbi protiv neprijateljskih diverzanata.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /