in

“Rusija mora da čuva Vladimira Zelenskog kao zenicu oka svog” …

“Rusija mora da čuva Vladimira Zelenskog kao zenicu oka svog” …

Rusija mora da čuva Vladimira Zelenskog kao zenicu oka svog, jer niko ne ugrožava odnose Ukrajine sa Zapadom više od njega, ocenio je urednik i osnivač Vatfor projekta Sergej Poletajev.

Osvrnuvši se na nedavnu naslovnu stranu magazina „Tajm“ gde je citiran Zelenski koji kaže „Niko ne veruje više u našu pobedu od mene. Niko“, Poletajev ukazuje na interesantnu činjenicu da je ta reč „niko“ naglašenija od ostatka naslova – svesno ili nesvesno.

U članku „Tajma“ se opisuje kako Zelenski, koji sebe vidi kao spasioca čovečanstva, gubi dodir sa stvarnošću: upravo on je zahtevao da se Bahmut zadrži po svaku cenu, spaljujući tamo rezerve koje su bile namenjene za letnju kontraofanzivu.

On je taj koji i dalje poziva na ofanzivu na jugu, ponovo uništavajući svoj narod i vrednu zapadnu opremu u besmislenim napadima, i na taj način intenzivirajući svoj sukob sa rukovodstvom vojske. Upravo on zahteva ofanzivu na Gorlovku i, dok je on predsednik, niko se u Ukrajini ne usuđuje da pomene pregovore sa Rusijom, čija je neophodnost sve očiglednija. I sve to u pozadini ogromnog nivoa krađe.

Američke elite su shvatile da dokle god je Zelenski na vlasti u Ukrajini, podrška Zapada će biti ili spaljivana za ambicije jednog čoveka ili jednostavno pljačkana – i jedno i drugo u korist Rusije, navodi Poletaev.

Vašington treba da zameni osramoćenog Napoleona koji želi da se bori sa nekim kime će lakše upravljati – pitanje je kako. Po mogućnosti na dobar način, organizovanjem predsedničkih izbora u dogledno vreme sledećeg proleća, a neki pokreti u ovom pravcu su već počeli.

Politička scena je oživela, jučerašnji heroji poput Petra Porošenka i Julije Timošenko su se ponovo pojavili, čak i bivši savetnik Zelenskog Aleksej Arestovič, koji je pre godinu dana sa entuzijazmom govorio o skoroj pobedi Ukrajine, pametno je promenio stranu i počeo da otkriva istinu o katastrofalnom vođstvu svog starog šefa.

Zelenski je, naravno, protiv toga. A ni javno mnjenje nije za izbore. Čak i da se javno mnjenje po starom dobrom običaju zapadnih demokratija zanemari, Zelenski je i dalje popularniji od svih drugih kandidata zajedno. Hoće to, navodi Poletajev, posle dve godine vojne propagande i medijskog mraka u kom je ukrajinsko društvo. Uz to, Zelenski je uspešno uništio opoziciju u zemlji.

Sve to znači da SAD neće moći brzo da nađu zamenu Zelenskom. Paradoksalno, od početka sukoba, sva kontrola je predata u ruke čoveku koji se ne može kontrolisati. To Vašingtonu ostavlja dve opcije: ubediti Zelenskog da mirno prepusti mesto izabraniku SAD ili ga ubiti.

Na kraju krajeva, mrtav heroj je bolji od živog psihopate, navodi Poletajev.

Sve to ide u korist Rusije, zaključuje on. Što je duže Zelenski na vlasti, Ukrajina će se duže boriti i njen kolaps će biti sve bliže.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(RT)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /